change blog language
hoe het werkt vinted

Hoe werkt vinted? Hoe te verkopen op Vinted [GUIDE 2022]

Leer snel hoe te verkopen op Vinted. Verdien geld met het online verkopen van je kleding zonder commissie. Als je ook geld wilt verdienen met Vinted leg ik je stap voor stap uit hoe Vinted werkt, maar wel op een snelle en makkelijke manier.

Auteur van het artikel: Olalla Mellado Editor en manager van trending digitale content.

¿Wil je weten hoe Vinted werkt om te verkopen? Je bent op de juiste plaats om te leren hoe je op Vinted kunt verkopen!

Vinted is een website met een mobiele app. U kunt zich gratis registreren op Vinted waar u uw tweedehands kleding zonder commissie en internationaal op de makkelijkst mogelijke manier kunt verkopen en extra geld kunt verdienen en de kleding die u niet meer gebruikt uit uw kast kunt halen.

In dit artikel vertel ik je stap voor stap hoe Vinted werkt zodat ook jij kunt beginnen met verkopen in deze tweedehands kleding app.

Waarom je dit artikel zou moeten lezen

In dit artikel vindt u de sleutels te weten:

- zoals verkocht in Vinted.
- hoe Vinted werkt.
- de voordelen die ons het doen gebruiken.
- hoe werkt Vinted shipping.

Wat is Vinted?

Vinted is momenteel de beste website en mobiele app voor de verkoop van tweedehands kleding op het internet.

Voordat we uitleggen hoe Vinted te gebruiken om te verkopen laten we beginnen bij het begin van de tijd. En is dat als je weet hoe Vinted tot stand is gekomen, je weet hoe je deze geweldige app om tweedehands kleding te verkopen kunt gebruiken.

Het idee voor Vinted werd in 2008 in Litouwen geboren door Milda Mitkute en Justas Janauskas. Het begon als een website waar Mitkute zich wilde ontdoen van kleding die ze niet meer droeg uit haar garderobe en groeide uit tot een startup.

Het verspreidde zich geleidelijk aan naar verschillende landen zoals Frankrijk, Duitsland, België en Spanje totdat het beschikbaar is in 12 landen, gebieden die Vinted bedient.

De applicatie om tweedehands kleding te verkopen Vinted heeft veel geld uitgegeven aan reclamecampagnes op televisie voor verschillende landen. Het investeerde zoveel geld dat het verliesgevend werd. Momenteel zijn de cijfers echter weer aan het stijgen.

De meest succesvolle voorganger van Vinted was Chicfy.

Iedereen verkocht op deze app en website, totdat Vinted langskwam en de marktplaats van verkopers en kopers opslokte en uitbreidde door het internationaal te maken. Tot eind 2019, toen Vinted Chicfy en de kleine kinderverkoper van tweedehands kleding Pequefy kocht.

Maar wat is de beste app om gebruikte kleren te verkopen?

Er zijn andere apps en websites om tweedehands kleding te verkopen. In dit artikel zullen we het alleen over Vinted hebben.

Na vele applicaties en websites te hebben gebruikt om tweedehands kleding te verkopen kan ik zeggen dat naar mijn mening Vinted en Wallapop het meest aan te bevelen zijn, vanwege het aantal dagelijkse gebruikers die actief zijn en het zijn de platforms die meer publiciteit op televisie hebben gehad.

De rest van de toepassingen heeft een kleine gemeenschap en is nog niet al te veel in beweging.

U vraagt zich zeker af of het beter is Vinted of Wallapop te kiezen voor een van de twee toepassingen.

De waarheid is dat Wallapop weliswaar de mogelijkheid biedt om tweedehands kleding te verkopen, maar dat het niet een applicatie is waar mode bij uitstek wordt verkocht. Normaal is het succesvoller technologie te verkopen aangezien Wallapop een toepassing is met meer mannelijk publiek. Vinted is echter gespecialiseerd in tweedehands mode.

Bovendien is Wallapop meer gericht op lokale verkoop, dus onze omzet zal dalen, zelfs als we de mogelijkheid hebben om via verzending te verkopen.

Op dit moment kies ik dus voor Vinted om mijn verkoop van tweedehands kleding te doen.

💗 Voordelen van Vinted

Voordat we hoe Vinted leren gebruiken laten we het hebben over de leuke dingen van Vinted en de Vinted voordelen van deze applicatie om beter te begrijpen hoe vinted werkten hoe het wordt verkocht in deze applicatie:

- Het heeft geen verkoopcommissies, al het geld is voor jou! Dit misschien weet je, maar het is een mega voordeel, en is dat in de rest van de websites en applicaties om tweedehands kleding te verkopen de meeste commissies u.
- Verzending is ultra-gemakkelijk en betaald door de koper.
- Geen pay per upload items, u kunt oneindig items uploaden!
- Internationale verkoop zonder de kosten van verzending te verhogen tot nauwelijks
- Efficiënte klantenservice. Ze reageren snel en helpen je met alles wat je nodig hebt.
- Geen perverselingen. Op andere websites waar wij tweedehands kleding kunnen verkopen, is er mannelijk publiek dat wellicht andere bedoelingen heeft. In Vinted redden sommige mensen die zich voordoen als vrouwen, we hebben geen problemen omdat we onder ons verkopen.

❌ Nadelen van Vinted

Laten we de nadelen van Vinted leren kennen, want het heeft er ook, hoewel ze niet echt zo ernstig zijn, maar als het publiek ze wil weten, breng ik ze naar u, hier gaan we!

- U kunt het product niet doorverkopen. U kunt dus niet met opzet kopen om later te verkopen omdat Vinted erachter komt (ik heb een truc aan het eind van het artikel zodat als u wilt doorverkopen u weet hoe het te doen zonder dat iemand het weet).
- Je kunt geen imitaties verkopen. Geen namaak colognes. Hoewel het iets totaal logisch is.
- Je kunt geen make-up verkopen. Maar het is bijna beter zo, want soms is wat goed is voor sommigen van ons op onze huid niet zo goed voor anderen en jeukt het ons, bijvoorbeeld.
- Er zijn meer en meer verkopers, meer en meer concurrentie, maar het goede is dat er ook meer en meer kopers zijn! De interactie is totaal actief.
- Verkopen in vlagen. Het kan zijn dat je in twee weken bijna zelfs de Ikea-kast in je kamer koopt, en de andere twee weken verkoop je niets, maar je verdient nog steeds geld, profiteer van het duwtje in de rug!

Gevaren van Vinted

Fetisjisten en sommige perverselingen. Vinted houdt ze op afstand, maar als iemand je om veel zinloze foto's vraagt en je veel huid moet laten zien, kun je ze beter mijden. Maar het gebeurt meestal niet veel.

- Luxe producten. Ik moedig je aan ze niet te verkopen. Gewoon omdat je zo problemen vermijdt. Want als u het verkoopbewijs niet hebt, kan de koper het merkkledingstuk krijgen en erop wijzen dat het vals is omdat u het kaartje niet hebt opgestuurd en zal hij uw kledingstuk houden. Dit gebeurt ook niet veel. Maar wie de situatie opheft, vermijdt het gevaar.

- Gebroken product. De klant kan zeggen dat het kledingstuk kapot was of schade had aan querdársela zonder te betalen. Hier raad ik u aan om foto's te nemen van het kledingstuk terwijl u het inpakt en dat uw foto's van het product duidelijk zijn met alle details en belichting om ze als bewijs te geven wanneer u contact opneemt met Vinted om te claimen.

Hoe te verkopen op Vinted... hoe werkt vinted?

 • Open de website of download de app

  Je kunt Vinted gebruiken vanaf hun website of vanaf hun app, beide gratis.

  Uw app kan naar uw mobiel worden gedownload via de Play Store of als uw mobiel niet compatibel is met de app omdat deze oud is, kunt u de app downloaden via apk in plaats van via de Google Play Store.

 • Maak uw Vinted profiel

  .

  U moet inloggen op de website van Vinted. U kunt zich op Vinted registreren via Facebook, Google of met de normale registratie.

  Start met het invullen van uw gegevens om uw account aan te maken. Denk na over de naam die u gaat gebruiken die kunt u later niet meer veranderen, het moet er een zijn die nog niet eerder is geregistreerd. Denk erover na of je het je naam wilt laten zijn of een onpersoonlijke bijnaam.

  Controleer uw e-mail met de e-mail die in uw inbox komt.

 • Vul de rest van uw profielgegevens in

  Ga naar "Instellingen" en dan "Profielgegevens" en begin met het toevoegen van een foto van je gezicht met goede belichting om vertrouwen over te brengen op klanten.

  AVoeg de andere informatie toe waar ze om vragen, en schrijf vooral een leuke beschrijving over jezelf. U kunt het ook in het Frans opnemen, zodat Franse klanten het kunnen begrijpen.

  Dan in "Instellingen" en "Verzending" voeg uw verzendadres toe voor eventuele aankopen die u doet, en voor eventuele retourzendingen van uw klanten.

  In het betalingsgedeelte moet u een kaartnummer toevoegen om aankopen te doen en te betalen voor promoties van uw artikelen en garderobe, en een bankrekeningnummer voor Vinted om u uw verdiensten uit te betalen.

  In het onderdeel batch kortingen, kunnen we het zo activeren dat als gebruikers besluiten om meerdere items te kopen, we een korting kunnen aanbieden per 2, 3 of 5 gekochte items.

  In de sectie Meldingen is het heel belangrijk dat we actieve meldingen hebben van nieuwe berichten en nieuwe volgers.

  In de privacy-instellingen kunnen we regelen dat verkopers geen melding van ons krijgen als we je kleding leuk vinden, en dat het Vinted-platform je foto's niet gebruikt bij de uitvoering van de marketing van je bedrijf.

  Tot slot en om de aanpassing van uw profiel in deze gids voor hoe vinted werkt en hoe te verkopen op Vinted stap voor stap af te ronden, moet u beslissen of u reclame op de Vinted website wilt zien of niet. en einde!

 • Fotografeer uw product en meet het op

  Fotografeer uw product in goed licht. Neem foto's van de voorkant, achterkant en profiel. Neem ook foto's van eventuele schade. Maak indien mogelijk de foto's zodat de gebruikers kunnen zien hoe de kledingstukken eruit zien en het voor hen gemakkelijker is zich voor te stellen hoe ze hen zouden staan.

  Het opmeten van de lengtes en afmetingen van de kledingstukken is belangrijk, want gebruikers zullen je er ook in de privé-chat naar vragen.

  Focus op het meten van de lengte en breedte van de kledingstukken en schrijf het op in de productbeschrijving wanneer u het uploadt. Meet bijvoorbeeld bij schoenen van teen tot hiel, of bij jassen van de schouder tot het uiteinde.

 • Upload uw product

  De titel van het product moet worden geschreven zoals de gebruiker het zou zoeken, bijvoorbeeld: Zwarte laarzen zonder hak.

  Anderzijds moet de beschrijving alle details bevatten:


  - Gebreken.
  - Maat en merk.
  - Afmetingen.
  - Kleur.
  - Aantal keren dat het kledingstuk is gedragen.
  - Tags: #jacket #cowboy #blue.

  Aan de andere kant, de taal, ik meestal zet de titel in het Frans die ik aan uw keuze, ik doe dit omdat er meer Franse publiek en zijn meer gewend te kopen.

  De beschrijving is geschreven in het Spaans en Frans.

 • Bepaal de prijs

  De prijs van uw product moet lager zijn dan de prijs die het u heeft gekost omdat het een tweedehandsartikel is. De prijs moet ook hoger zijn dan de prijs waartegen u het wilt verkopen, want de gebruiker zal onderhands afdingen.

  Aan de andere kant zeggen de wetten van de marketing ons dat het nuttig is de prijscijfers te laten eindigen in 99, bijvoorbeeld in plaats van 10 € te zetten 9,99 € om het goedkoper te laten lijken.

 • Kies de grootte van het pakket voor uw zending

  Ten slotte is het tijd om de grootte van het pakket te kiezen. Daartoe moet u het kledingstuk bijvoorbeeld wegen in een keukengewicht. Tot 0,5 kg is de verpakking klein, tot 1 kg is de verpakking middelgroot, en daarna groot. U moet voorzichtig zijn, want de rederijen zullen het pakket wegen. Zeer strikt zal Correos zijn, en soepeler met de gewichten is Mondial Relay, beide verzendbedrijven die met Vinted werken..

  Soorten zendingen in Vinted

  Dit is een van de meest controversiële onderdelen, want het gaat om hoe te verzenden met Vinted, en als je dit platform gaat gebruiken wil je alle informatie op een duidelijke en transparante manier weten om te weten of je het avontuur aangaat.

  Soorten zendingen in Vinted

  Er komt een van de meest controversiële sectie als is hoe te verzenden door Vinted, en is dat wanneer u begint met behulp van dit platform dat u wilt weten alle informatie in een duidelijke en transparante manier om te weten of om te beginnen met de aveVerzendingen in Vinted zijn zeer eenvoudig. Zij brengen geen complicaties met zich mee zoals bij andere verkoopnetwerken. Verzendkosten zijn gestandaardiseerd en nooit gratis tenzij u kiest voor verzending op maat.

  Verzendbedrijven waar Vinted mee samenwerkt

  De bedrijven die met Vinted samenwerken voor verzending zijn externe bedrijven. Er zijn er twee: Mondial Relay (Punto Pack) en Correos. Mondial Relay wordt gewoonlijk gekozen door klanten in Frankrijk, omdat het goedkoper is, en Correos door klanten in Spanje, omdat het meer vertrouwd is.

  Hoe pakketten te versturen met Correos

  Wanneer een klant een artikel bij u koopt en Correos kiest voor de verzending, ziet u in de privé-conversatie tussen u beiden een knop met de tekst download label. Als u hierop klikt, wordt dit etiket naar uw e-mail gestuurd. Je hoeft alleen het product in te pakken en naar het postkantoor te gaan. Als je bij het postkantoor komt, neem je je nummer en ga je in de rij staan. Op het moment dat u uw mobiele telefoon pakt, opent u de pdf van het etiket, en dan lezen ze de streepjescode van dat etiket.

  Ze drukken een etiket en plakken het op het pakje. U ontvangt een bericht op uw e-mail met het ontvangstbewijs in pdf van de zending. In het privé gesprek met de klant, ontvangt u automatisch de verzend notificatie en dat is het!

  Hoe pakketten te versturen met Mondial Relay

  Als uw klant Mondial Relay als leveringsmethode kiest, ziet u in uw privégesprek een knop met de tekst "Download label". Klik op deze knop en u ontvangt in uw e-mail het etiket dat u op uw eigen printer moet afdrukken op een normaal vel papier of in een printer.

  Dit etiket bestaat uit twee delen, waarvan het bovenste, dat een half vel papier in beslag neemt, het etiket is dat u buiten de verpakking moet plakken. Het andere kleine etiket moet worden uitgeknipt en in de verpakking worden gedaan voordat deze wordt ingepakt.

  Zoek dan het Mondial Relay Point Pack bij u in de buurt. Dit zijn gewoonlijk tabakswinkels en plaatselijke kleinhandelszaken.

  Neem het pakje mee naar de winkel. Zij lezen de code van het etiket dat op het artikel is geplakt, plakken er een etiket op en geven u een ander etiket, dat u beter niet kunt kwijtraken, want als Vinted door een of ander toeval niet automatisch in het privé-gesprek dat u voert de melding geeft dat het is verzonden en de klant vraagt u om het pakket, dan kunt u het niet traceren met het nummer dat op het etiket staat dat zij u geven.

  Vinted package sizes

  Pakketten versturen via Vinted is heel eenvoudig. Wanneer je de details van een item invult om het te uploaden naar de winkelgalerij, kun je bij Vinted kiezen uit verschillende verpakkingsformaten: klein, middelgroot, groot en de alternatieve optie "aanpassen".

  Voordat ik meer uitleg over Vinted verpakkingsformaten en hoe u uw producten moet verpakken, bekijk eerst deze afbeelding om de verschillende soorten verpakkingsformaten te verduidelijken:

  - Kleine verpakking
  Verpakking van maximaal 500 gram voor 3,95€ volgens de officiële website van Vinted.

  - Medium pakket
  Pakket tot 1 kg voor 4,55€ volgens de officiële website van Vinted.

  - Groot pakket
  Pakket tot 2 kg voor 4,55€ volgens de officiële website van Vinted.

  - Aangepaste verzending
  Het wordt niet sterk aanbevolen, omdat u bij deze optie uw eigen verzendbedrijf moet zoeken en deze kosten veel hoger zullen zijn dan wanneer u voor de verzendbedrijven van Vinted kiest.

 • Het product uploaden

  Wanneer u uw item uploadt, wordt dit in alle landen aan de muur getoond, ongeacht uw locatie. Deze momenten zijn het belangrijkste om het half uur of zo zal zijn verdwenen en is wanneer je moet de producten te promoten.

 • Promoot uw product

  U kunt kiezen tussen een promotie van drie dagen, een promotie van een week of een promotie van uw hele atmario.

  Wat betekent "favoriet" in het Frans?

  Als je favoriete het product geeft u een like, zodat een potentiële koper heeft besloten om uw kledingstuk leuk en voeg het toe aan favorieten, dat verlanglijstje dat zal houden om het te kopen nu of in de toekomst.

  Op dit moment kunt u de potentiële koper een aanbieding doen door op de meldingsbel te klikken die u in het menu vindt, en door op deze melding te klikken kunt u op de knop "Doe een aanbieding" klikken en hen een nieuwe prijs aanbieden om hen aan te moedigen van u te kopen.

 • Verpak het product

  Hoe pakjes in te pakken in Vinted

  Verpakkingen inpakken in Vinted is een kunst. Omdat de verpakking niet alleen beschermd moet zijn, maar ook visueel mooi moet zijn om de klant te behagen en echt goedkoop om onze winst niet zo veel te doen dalen.

  Het klinkt misschien onelegant, maar ik ga uitleggen hoe ik ze inpak: goed, mooi, goedkoop en bestendig.

  Wat ik doe is een rol vuilniszakken kopen in Mercadona. U hebt de beschikking over zakken in verschillende kleuren, zoals zwart, grijs, geel, groen en blauw. Ik kies voor zwart, nooit grijs want dan kun je zien dat het een vuilniszak is.

  Ik knip het op maat van het kledingstuk en vouw het alsof het een cadeautje is dat ik vastplak met doorzichtig plakband. Deze kan bij de Chinees worden gekocht voor iets meer dan een euro en zal u voorzien van veel pakketten in te pakken voor Vinted.

  Dit gedaan hebbende, voor nog meer weerstand, wikkel ik het pakket in wikkelfolie, wat net zoiets is als keukenfolie, maar dan om pallets in te pakken. In mijn geval kies ik voor de zwarte kleur, zodat je niet kunt zien wat er in zit en ik wikkel en plak weer vast met de transparante tape.

  U vraagt zich misschien af Hoe plak ik het Vinted etiket?. Nou, het is heel gemakkelijk. Bovenop het pakket dat al gesloten is met de palletwikkelrol plak ik dit Vinted etiket (Mondial Relay - aangezien je het Post Office etiket niet hoeft te plakken omdat ze het printen en plakken op het Post Office) met transparante verpakkingstape. En dat is het!

  U kunt het kledingstuk ook in een doos doen voor extra stevigheid.

  Voeg bubbeltjesplastic toe voor breekbare voorwerpen en vergeet niet dat niet alle bezorgers pakketten zachtjes weggooien, maar niet allemaal, voor het geval we het pakket sterk maken!

 • Breng het naar het verzendingskantoor

  Wacht op een verzendbericht in de privé-chat met de klant.

 • De klant ontvangt het

  Als het pakket is aangekomen, ontvangt de koper een bericht om het af te halen en u ontvangt automatisch een bericht om u hiervan op de hoogte te stellen. De koper moet bevestigen dat het pakket correct is, zodat u uw geld kunt ontvangen. Of deze bevestiging wordt automatisch door Vinted gedaan als er meerdere dagen zijn verstreken.

 • Uw geld innen Hoe wordt u betaald op Vinted?

  Zodra de klant het groene licht heeft gegeven op het Vinted platform ontvangt u uw geld in uw profiel en kunt u klikken op Overmaken naar uw rekening. Als de klant niet inlogt om de goedkeuring te geven en er gaan een paar dagen voorbij zal het geld automatisch worden overgemaakt.

  Geld uit Vinted halen is snel en gemakkelijk. Wanneer u uw Vinted profiel aanmaakt, wordt u gevraagd om een kaartnummer en een bankrekeningnummer toe te voegen. De kaart wordt gebruikt om te betalen voor uw aankopen en productpromoties en de bankrekening is hoe Vinted u betaalt.

Vond je dit artikel leuk? Nou, ik raad je aan om de rest van de blog artikelen te blijven lezen om meer nuttige tips te vinden over hoe je mode kunt verkopen.