Douanekosten SHEIN, hoe werkt dat en hoe kunt u voorkomen dat u moet betalen? [Wat u moet weten]

SCHIJN bestelling werd opgehouden door de douane! Een zeer vervelend probleem dat kan worden vermeden of tot een minimum kan worden beperkt, is het feit dat uw bestelling vastloopt bij de douanedienst van uw land. Leer hoe u dit kunt voorkomen met de informatie die u in dit artikel vindt.

Auteur van het artikel: Olalla Mellado Editor en manager van trending digitale content.
shein douanekosten

Wanneer u bij SHEIN bestelt, omdat het een online winkel van Chinese oorsprong is en u als klant hoogstwaarschijnlijk van buiten dit land komt, moet uw bestelling door de douanecontrole.

Als uw SHEIN-bestelling bij de douane wordt tegengehouden, heeft u het probleem dat u extra voor uw bestelling moet betalen, zodat bestellen bij SHEIN niet meer zo goedkoop is als we vanaf het begin dachten.

In dit artikel wilde ik informatie voor u verzamelen om te weten hoe de douaneklanten te werk gaan en hoe u kunt voorkomen dat u ze betaalt, plus alle nuttige informatie om dit probleem eindelijk op te lossen.

Wat zijn gebruiken?

De douane is een dienst die bij internationale terminals aan de grenzen tussen landen wordt verleend en die tot doel heeft de buitenlandse handel die uw land binnenkomt, te controleren door het innen van belastingen, ook wel tarieven genoemd, voor goederen waarvan de prijs de vastgestelde limiet overschrijdt of die niet aan de voorschriften voldoen, zoals het niet hebben van een inhoud die overeenkomt met uw factuur.

Wanneer moet ik douane-HEIN betalen op een bestelling?

In twee gevallen kan het zijn dat u SHEIN douane moet betalen over uw bestelling:

 1. Indien de inhoud niet overeenstemt met de factuur: indien uw bestelling toevallig bij de douane wordt tegengehouden en de inhoud ervan niet overeenstemt met uw leveringsbon, kan u een boete worden aangerekend die door de klant moet worden betaald. Bijvoorbeeld, als het gewicht niet overeenkomt met het op het etiket vermelde gewicht. Het kan zijn dat SHEIN een vergissing heeft begaan en niet overeenkomt en in dat geval is het de verantwoordelijkheid van de klant om ook deze prijs te betalen.

  Attentie! Voor gebruikers in de Europese Unie vanaf 1 juli 2021, als de producten verkocht op SHEIN geen BTW bevatten, zullen ze automatisch worden tegengehouden door de douane en zult u de BTW van uw land op dit product moeten betalen en het beheer van deze betaling door de rederij (ongeveer 20 euro). SHEIN heeft niet gezegd of hun producten vanaf 1 juli 2021 voor de Europese Unie de BTW van elk land zullen omvatten, maar alvorens uw aankopen te doen moet u dit controleren om te vermijden dat uw bestelling door de douane wordt tegengehouden, wees voorzichtig !

 2. Als de prijs van uw bestelling de limiet overschrijdt: afhankelijk van het land waar u zich bevindt, zal het minimumbedrag waarvoor u de douane moet betalen verschillend zijn.

  Dit is een probleem omdat de minimumbestelling van SHEIN voor gratis verzending 29 euro is.

  U moet nagaan wat de waarde is waarvoor u in uw land de douane moet betalen. U kunt deze limiet gemakkelijk vinden door op het internet te zoeken.

Als u de douane moet betalen, ontvangt u een bericht op uw mobiele telefoon met de waarschuwing dat u de douane moet betalen als u uw bestelling wilt ontvangen.

Hoe vermijdt u de douane op uw SHEIN bestelling

SHEIN heeft geen douanecontrole in de landen en is onderworpen aan de voorwaarden van elk land.

U kunt uw bestelling volgen in uw SHEIN order tracking en het zal u markeren wanneer een douane-inspecteur uw bestelling controleert, hoewel dit niet altijd betekent dat u invoerrechten zult moeten betalen.

Als u echter een bestelling plaatst op SHEIN en geen douane wilt betalen, kunt u verschillende oplossingen vinden:

 1. Betaal deze belasting: als u geen tijd wilt verliezen, kunt u ervoor kiezen om de douanebelasting te betalen. Deze belasting is een percentage van de prijs van de bestelling dat varieert naargelang van de prijs van het product en het land van waaruit wij kopen.

 2. Het doen van kleine aankopen: het doen van kleine aankopen van een lagere prijs dan de douanelimiet waarbij als deze limiet minder is dan 29 euro wij de verzendkosten in SHEIN zullen moeten betalen.

 3. Laat SHEIN ons de douanerechten betalen: SHEIN kan ons 50 tot 100 procent betalen van de belasting die de douanediensten ons aanrekenen. Als u het bewijs bewaart van de douanebetaling die u voor de bestelling moest doen, kunt u contact opnemen met SHEIN support en hen deze foto sturen met het verzoek om terugbetaling van de douanekosten.

  U kunt contact opnemen met SHEIN vanaf uw profiel waar het "Ondersteuning" zegt. Dit douanegeld kan worden teruggestort op uw bankrekening of op uw SHEIN portemonnee, waarbij terugstorting op uw SHEIN portemonnee de snelste terugbetalingsoptie is.

Het is waar dat SHEIN soms uw bestellingen in verschillende zakken zal verdelen zodat de bestellingen niet door de douane worden gecontroleerd.

Het is interessant dat u de optie kiest die het beste bij u past om het probleem van kleding kopen op te lossen en u kunt voordelig kleding kopen.