Hur du enkelt väljer din klädstorlek på SHEIN [2023]

Lär dig hur du enkelt väljer din storlek i SHEIN webbutik för både kläder och skor och gör alltid rätt val med ditt köp.

Författare till artikeln: Olalla Mellado Redaktör och chef för trendigt digitalt innehåll.
storlekar shein

Om du vill veta din SHEIN-storlek kan du glömma storlekstabellerna för de traditionella nätbutikerna där vi vanligtvis köper, som Zara eller Stradivarius, eftersom dessa butiker utgår från kläder som tillverkas av samma tillverkare, och även specifikt för väst där storlekarna är större än i öst.

I fallet med SHEIN med storlekarna händer det på samma sätt som med Aliexpress eller Boohoo och alla butiker vars kläder är av orientaliskt ursprung, och den där storlekarna är mindre eftersom kvinnor och män i öst har en mindre konstruktion .

Redan i traditionella nätbutiker har vi svårt att välja storlek, för på SHEIN måste vi lära oss hur man gör detta på ett enkelt sätt som du kommer att lära dig nedan.

Du måste vara försiktig för ibland stämmer inte storleksguiden för artikeln och måtten som visas när du klickar på varje mått. Var därför alltid uppmärksam på måtten som visas när du klickar på varje storlek, eftersom storleksguiden är generisk för hela webben.

Hur man väljer min skostorlek på SHEIN

Skostorleken på SHEIN är en av de enklaste att välja. Sätt bara din barfota på ett papper och gör ett märke på framfoten som sticker ut mest vid hälen. Lyft foten och mät avståndet mellan dessa två punkter. Detta kommer att vara "Fotlängd".

Upprepa samma uppgift och markera fotens bredaste sidor och mät detta avstånd som SHEIN kallar "Fotkontur".

Du behöver bara klicka på varje skostorlek för att se måtten och välja den som matchar din fot. För vinterskor kan du alltid välja en storlek mindre för att inkludera tjockare strumpor.

välj storlek skor SHEIN

Hur man väljer min bh-storlek på SHEIN

Storleken på en behå hos SHEIN, som på toppen av en bikini, är komplicerad att välja om vi inte vet hur vi ska göra. Men det är väldigt enkelt, när du väl förstår hur du tar dina mått är resten bara att titta på storlekarna i tabellen för varje plagg.

Mät först konturen av din byst på den bredaste delen med en textilmätare löst, sedan strax under bysten. Till exempel: om bystmåttet är 95 centimeter och underbystdelen är 80 centimeter kommer underbysttalet, det vill säga 80, att vara vår bh-storlek och kupan kommer att vara skillnaden mellan byst och underbyst (95) -80 =15). Vi tar de där 15 centimeterna och ser vilken bokstav som motsvarar koppen:

 • Kopp A -> 7,5 till 10 centimeter

 • Kopp B -> 10 till 12,5 centimeter

 • Kopp C -> 12,5 till 15 centimeter

 • Kopp D -> 15 till 17,5 centimeter

 • Kopp E -> 17,5 till 20 centimeter

 • Kopp F -> 20 till 22,5 centimeter

 • G-kopp -> 22,5 till 25 centimeter

Därför, eftersom skillnaden mellan rumpa och underbyst är 15, blir koppen C. Ett annat exempel. Om bysten mäter 120 centimeter och underbysten mäter 100. Skillnaden mellan de två är 20 centimeter. BH-numret är 100 (underbysten) och bokstaven F som motsvarar skillnaden mellan byst och underbyst.

På samma sätt kan vi göra beräkningen för bikinis och baddräkter.

Hur man väljer min klädstorlek på SHEIN

Följ följande steg för att ta reda på storleken på alla SHEIN-produkter:

 1. Välj det plagg du vill veta storleken på: du bör veta att varje SHEIN-plagg har olika mått, en storlek med olika mått, och varje plagg ger dig olika kategorier av mått, till exempel: i vissa plagg kommer det att ge dig längden, i andra lårets bredd, men nästan alla SHEIN klädprodukter kommer att specificera midja och höfter. Det är därför du måste välja plagg för plagg för att välja din SHEIN-storlek.

  Detta är jättebra, eftersom den individuella anpassningen av varje plagg med sina egna mått gör det lättare för dig att inte göra fel när du väljer plagg och antalet returer minskar, betyder det att: om plagget är för litet för du eller för stor vet du.

 2. Öppna storleksguiden: under storlekssektionen finns en länk som anger "Storleksguide", klicka så visas storlekstabellen.

  hur man väljer min storlek i shein

  Men det hjälper dig också att snabbare veta måtten på de olika plaggen om du klickar på varje storlek.

 3. Välj måttenhet: SHEIN ger dig möjligheten att visa mättabellen för varje produkt i centimeter eller tum. Välj den du normalt använder för att inte göra fel med måtten.

  hur man väljer min storlek i shein
 4. Mät din kropp: du kommer att se att i måtttabellen för den SHEIN-produkten har du flera kolumner, alla måste mätas på din kropp. Men för att underlätta detta arbete, visa avsnittet under tabellen som säger "Hur man mäter storleken på produkten" så kommer du att se en ritning som talar om var du ska mäta dig själv.

  Ta ett måttband och börja mäta din kropp på de höjder som ritningen visar.

  hur man väljer min storlek i shein

  När det gäller att veta din SHEIN-skostorlek och inte göra misstag rekommenderar jag att du för att mäta din fot placerar foten utan strumpor på ett papper på golvet och markerar hela storleken med en penna. fotens kontur och sedan med en meter ta det arket och mät längd och kontur.

  För att om du mäter din fot med en meter utan att göra detta föregående steg, kommer måttet att vara annorlunda eftersom din fot kommer att krympa, eftersom när du kliver så krossas foten av trycket och tar några millimeter mer i bredd och längd .

  Kom ihåg att i tabellen över mått på skorna anges den invändiga längden, så om skon är för vinter och du måste ha en strumpa, fråga efter den längden på din fot plus 0,5 centimeter för att ge utrymme till strumpa.

  hur man väljer min storlek i shein

  Med byxorna ska du veta att SHEINs byxor vanligtvis är elastiska och dessa kan skapa en påse i magområdet när du sätter dig ner, så du kan alltid ta en storlek mindre, men kolla först kommentarer och åsikter från andra köpare i om de här byxorna du är intresserad av inte var så elastiska.

  I delen "Beskrivning" av produkten ser du kompositionen, och i tyget kommer den att berätta om dessa byxor är väldigt elastiska eller inte.

  hur man väljer min storlek i shein
 5. Kontrollera åsikterna: om produkten du vill köpa har åsikter från andra köpare har du tur. Detta innebär att du efter att ha bestämt din storlek kan kontrollera om andra personer som har vissa mått som varje kommentar anger och har valt en specifik storlek passar dem bra eller justerad, om den passar dem och du har måtten på den personen kan du alltid ta en storlek mer.

  Dessutom, om kommentarerna har ett fotografi, ännu bättre eftersom du kommer att få en uppfattning närmare verkligheten om hur det ser ut på en köpare.

  hur man väljer min storlek i shein

  I de globala utvärderingarna av kunderna kommer du att se vilket betyg kunderna ger för den produkten och om storleken motsvarar detaljerna i storleksguiden eller inte, är detta ytterligare en mycket intressant faktor för att veta din storlek på SHEIN.

  hur man väljer min storlek i shein

  Om produkten inte har kommentarer måste du ta en risk, eller kanske vänta på att en annan person ska köpa och kommentera den med sin åsikt, även om du i det här fallet kan stå utan en produkt.

 6. Använd FitFinder: Du kan också använda SHEIN Fitfinder-verktyget för att ta reda på din storlek. Du behöver bara klicka på "Hitta din storlek" så kommer detta verktyg att ställa frågor om vikt, ålder och längd för att bestämma din storlek.

  Det här verktyget är dock inte tillgängligt i alla produkter och det är intressant att du fortfarande mäter dig själv och bestämmer din SHEIN-storlek som vi har sett tidigare så att du inte gör misstag och inte ångrar dig det med din beställning.

 7. Kontrollera din storlek: efter allt jag har förklarat vill jag att du ska veta att det finns ett sätt att välja SHEIN-storleken och inte göra ett misstag. Det här sättet att kontrollera storleken är det jag använder och som jag har designat för att inte göra misstag och inte bli galen av att välja storlek.

  För att du ska ha mer säkerhet och veta att du inte får fel storlek finns det ett sätt att veta hur plagget kommer att passa dig. Detta fungerar riktigt bra för att veta om mycket elastiska plagg kommer att hålla sig, vars mått SHEIN ger dig utan att töjas.

  Skriv först ner ett mått på plagget, om det är en klänning eller topp skriv ner bysten i centimeter, om det är byxor eller kjol höften. Skriv även ner plaggets sammansättning.

  Beräkna plaggets elasticitet. Om vi ​​till exempel har 30 % viskos, 3 % elastan och plaggets byst är 79 centimeter i L (vi har valt detta som referens) så beräknar vi procentsatserna på detta mått enligt följande:

  - Viskos: 79 x (30/100) = 23,7 centimeter
  - Elastan: 79 x (3/100) = 2,37 centimeter

  Vi multiplicerar sedan varje resultat med plaggets stretchprocent. Om det är elastan multiplicera med 5, om det är bomull multiplicera med 0,15, om det är viskos eller viskos rayon multiplicera med 0,05:

  - Viskos: = 23,7 * 0,05 = 1,185
  - Elastan: 2,37 * 5 = 11,85 centimeter

  Vi lägger till båda värdena 11,85 + 1,185 och vi får att plagget sträcker sig 13,035 centimeter. Vi lägger till detta mått till bystens bredd som på vårt plagg 79 + 13 035 ger oss 92 035 centimeter byst. Därför är 92 centimeter avrundning uppåt det bröstmått som du måste ha (eller mindre) för att kunna bära L på detta plagg.

  Med tanke på att det sträckta plagget mäter 92 (rundning) och till exempel ditt bystmått är 90, är ​​skillnaden 2 centimeter. Denna skillnad klassificeras enligt följande för att veta hur plagget kommer att passa dig:

  - Skillnad mindre än -5: för tight plagg.
  - Skillnad mellan -5 och 0 centimeter: plagg i tight.
  - Skillnad mellan 0 och 2 centimeter: perfekt plagg, varken stort eller litet.
  - Skillnad mellan 3 av 5 centimeter: det blir lite löst.
  - Skillnad mellan 6 och 10 centimeter: den kommer att vara väldigt lös.
  - Skillnad på mer än 10 centimeter: det kommer att vara överdrivet löst i oversize stil.

Ju fler köp du gör hos SHEIN, desto lättare blir det för dig att veta vilken storlek du har och hur du kan köpa bättre. De mått du gör på dig själv kommer dock alltid att vara en riktigt bra och enkel guide att följa när du handlar på SHEIN.