Vinted Paypal: kun je Paypal gebruiken op Vinted om te kopen of te verkopen?

Als je wilt weten wat er tegenwoordig aan de hand is met Paypal, en waarom het gebruik van deze betaalmethode op Vinted zoveel opschudding veroorzaakt, dan moet je dit artikel lezen waarin ik uitleg of je Paypal wel of niet kunt gebruiken om te kopen of te verkopen op Vinted.

Auteur van het artikel: Olalla Mellado Editor en manager van trending digitale content.
te gebruiken paypal vinted

Paypal is een van de veiligste betalingssystemen die momenteel op het internet beschikbaar zijn. Maar naast dit feit van veiligheid, dat meer dan één elektronisch betaalmiddel heeft, beseffen wij dat het een lokmiddel is voor klanten, dat hen aantrekt met zijn betrouwbaarheid en veiligheid, en zijn bekendheid en erkenning. Hoewel andere betalingsinstrumenten niet zo'n reputatie hebben, heeft Paypal die verdiend omdat het een pionier is en omdat het betalingen gemakkelijk verwerkt.

Maar in de afgelopen maand heeft Vinted veel veranderingen doorgevoerd als het gaat om de integratie van Vinted in zijn platform, veranderingen die van grote invloed zullen zijn op hoe gebruikers het platform zien, hoe ze ermee omgaan en het vertrouwen dat in de populaire tweedehands APP wordt gesteld.

Kan ik Paypal gebruiken om op Vinted te verkopen?

Het lijkt misschien vreemd, maar Vinted kan al lang niet meer met Paypal verkopen. Met andere woorden, Vinted staat niet toe dat u uw verdiensten van het platform naar uw Vinted-rekening overbrengt en ze daar bewaart zonder ze naar uw bankrekening over te maken. Eigenlijk heeft Vinted je nooit Paypal laten gebruiken om te verkopen, hoewel het een zeer terugkerende twijfel is onder verkopers.

En dit is niet omdat Vinted slecht is, of gereedschap wil afpakken van verkopers. Maar om een specifieke en belangrijke reden. En dat is dat er in de landen van de Europese Unie, of in de meeste daarvan, strenge wetgeving inzake ondernemerschap bestaat. En u zult zeggen, "ja, ik ben geen ondernemer, ik verkoop alleen tweedehands". Maar deze activiteit komt neer op verkopen, en daarom wordt zij in de meeste landen als een economische activiteit beschouwd. Dus door het geld om te leiden naar Paypal en niet naar de bankrekeningen. Het zou veel geld afleiden van Vinted dat landen fiscaal niet onder controle kunnen houden.

En daarom wil Vinted niet in het midden staan, tussen landen en wetgeving. Omdat het voortbestaan van het platform op lange termijn ook afhangt van de naleving van de wetgeving.

Kan ik Paypal gebruiken om op Vinted te kopen?

Paypal is een zeer nuttig instrument geweest voor alle gebruikers die op Vinted wilden kopen. Eigenlijk heeft het feit dat Paypal bestaat op het Vinted-platform ervoor gezorgd dat gebruikers bijna zonder erbij na te denken betalen.

Maar in 2023 besloot Vinted om Paypal niet langer als betaaloptie te hebben. En nu vragen gebruikers zich echt af of het platform wel veilig is om mee te betalen. Het feit dat Vinted Paypal heeft verwijderd is waarschijnlijk te wijten aan de kosten die Paypal het bedrijf bij elke transactie in rekening brengt, waardoor de winstmarges van het bedrijf kleiner worden.

Als je een Vinted koper bent en je gebruikte Paypal om te kopen, en nu weet je niet wat je moet gebruiken omdat je graag een andere veilige betaalmethode wilt, dan raad ik je aan om een prepaid shopping card te openen bij je bank. Het is een kaart waarmee u in alle online winkels kunt winkelen. Het bestaat niet fysiek, en heeft alleen geld tot uw beschikking telkens als u het herlaadt. Zo bent u er zeker van dat bij verlies van uw gegevens uw kaart nooit een saldo zal hebben en u dus zekerheid heeft.