SHEIN Tull, hur fungerar de och hur kan man undvika att betala dem? [Vad du borde veta]

SHEIN beställning innehas av tullen! Ett mycket irriterande problem som kan undvikas eller minimeras är det faktum att din beställning är fast i tulltjänsten i ditt land. Lär dig hur du undviker det med den information du hittar i den här artikeln.

Författare till artikeln: Olalla Mellado Redaktör och chef för trendigt digitalt innehåll.
tull shein

När vi gör en beställning i SHEIN eftersom det är en webbutik av kinesiskt ursprung och det troligtvis är att du som kund kommer från detta land måste din beställning klara tullkontroll.

Om din SHEIN-beställning stoppas hos Tullen har du problemet att behöva betala en extra för din beställning, så att göra en beställning i SHEIN blir inte längre lika billigt som vi trodde från början.

I den här artikeln ville jag samla in information så att du vet hur SHEIN-tullen fungerar och hur du kan undvika att betala för dem, liksom all användbar information för att äntligen lösa detta problem.

Vad är tullar?

Tull är en tjänst som tillhandahålls i internationella terminaler vid gränser mellan länder vars mål är att kontrollera utrikeshandeln som går in i ditt land, samla in skatter, även kallade tullar, för de varor vars pris överstiger den fastställda gränsen eller inte uppfyller dess regler till exempel det faktum att du inte har något innehåll som matchar din faktura.

När måste jag betala SHEIN tull för en beställning

Du kan behöva betala SHEIN tull för din beställning under två omständigheter:

 1. Om innehållet inte överensstämmer med fakturan : om din beställning av misstag stoppas vid tullen och dess innehåll inte överensstämmer med din leveranssedel kan det bestraffas med en extra betalning som kunden måste betala. Till exempel att din vikt inte matchar det som anges på din etikett. SHEIN kan ha haft en tillsyn och det sammanfaller inte, i detta fall är det kundens ansvar att också betala detta pris.

  Uppmärksamhet! För användare i EU från och med den 1 juli 2021 gäller att om produkterna som säljs på SHEIN inte innehåller moms kommer de automatiskt att stoppas av tullen, och du måste betala ditt lands moms på produkten och fraktbolagets hantering av denna betalning (cirka 20 euro). SHEIN har inte sagt om deras produkter från den 1 juli 2021 för Europeiska unionen kommer att inkludera varje lands moms, men innan du gör dina inköp bör du kontrollera det för att undvika att din beställning stoppas i tullen, var försiktig!

 2. Om priset på din beställning överskrider gränsen : beroende på vilket land du befinner dig i, kommer lägsta priset på den beställning som du måste betala tull för att vara annorlunda.

  Detta är ett problem eftersom SHEINs minsta beställning för gratis frakt är 29 euro.

  Du måste informera dig själv om det värde som du måste betala tull för i ditt land. Du kan enkelt hitta denna gräns genom att söka på internet.

Om du måste betala tull får du ett meddelande på din mobil som informerar dig om att om du vill ta emot beställningen måste du betala tullen.

Hur man undviker tull på din SHEIN-order

SHEIN har inte tullkontroll i länderna och är föremål för varje lands villkor.

Du kan spåra din beställning i SHEIN: s beställningsspårning och det kommer att markera dig när en tullinspektör granskar din beställning, även om det inte alltid betyder att de får dig att betala tullen.

Men om du gör en beställning i SHEIN och vill undvika att betala tull kan du hitta flera lösningar:

 1. Betala denna skatt : Om du inte vill slösa bort tid kan du välja att betala tullskatten. Denna skatt är en procentandel av orderpriset som varierar beroende på produktens pris och det land vi köper från.

 2. Gör små inköp : göra små inköp till ett lägre pris än tullgränsen, med vilken om denna gräns är mindre än 29 euro måste vi betala fraktkostnader i SHEIN.

 3. Få SHEIN att betala oss tullen : SHEIN kan betala oss från 50 till 100 procent av den skatt som tullmyndigheterna tar ut oss. Om du behåller beviset på tullbetalningen som du har blivit ombedd att göra för beställningen kan du kontakta SHEINs support och skicka dem detta fotografi och begära återbetalning av tullavgiften.

  Du kan kontakta SHEIN från din profil där det står "Support". Dessa pengar från tullen kan returneras till ditt bankkonto eller till din SHEIN-plånbok, med din SHEIN-plånbok som det snabbaste returalternativet.

Det är sant att SHEIN ibland distribuerar dina beställningar i flera påsar så att beställningarna inte granskas av tullen.

Ändå är det intressant att du väljer det alternativ som passar dig bäst för att lösa problemet med SHEIN-tullen och att du kan köpa kläder billigt.